Ruski umetnik otvorio izložbu "Sa palete slikara-putnika"U Bibilioteci grada Beograda, u galeriji “Branko Miljković”, otvorena je izložba Anatolija Ivakina “Sa palete slikara-putnika”.

Brojne goste pozdravio je umetnik Anatolij Ivakin koji je na otvaranju 23. maja, istakao da veoma voli našu zemlju i da se posebno dobro oseća u Beogradu, kome je zahvalan zbog otvaranja ove izložbe.

“U Srbiji imam puno prijatelja i jako mi je drago što ovde redovno izlažem svoje slike, a deo moje izložbe je posvećen upravo Beogradu. Ovo je moja četvrta postavka ovde u Srbiji, nadam se da neće biti i poslednja!”, rekao je Ivakin.

Otvaranju izložbe prisutvovao je i Dragomir J. Karić, narodni poslanik i veliki prijatelj umetnika Ivakina koji mu je i savetovao da se preseli u Beograd.

Ivakin je rođen 1950. godine u Korkinu, u Černobiljskoj oblasti.

Diplomirao je arhitekturu 1974. godine na Arhitektonskom fakultetu na Sverdlovsku. Od 1990. godine prelazi u Moskvu zbog radnih obaveza u kompaniji “Braća Karić”. Tu se bavio projektovanjem i izgradnjom velikih objekata u Tobolsku, Surgutu, Ekatarinabirgu.

Izložba “Sa palete slikara-putnika” otvorena je do 6. juna, a Beograđani će imati priliku da vide jedan potpuno drugačiji umetnički izraz koji na platnu oslikava gradove veoma toplim bojama, unoseći život u svaki pokret četkice. #Karić #Karic #Карић #Карич #company #family #porodica #RS #Srbija #Serbia #Србија #Сербия

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *